Личният избор на храна е един от начините всеки от нас да се справи и дори да повлияе на климатичните промени. Това твърди Десислава Димитрова, национален координатор на Slow Food за България. И ще се опита да го докаже заедно с колегите и съмишлениците си от българския филиал на глобалната мрежа от местни общности, обединени в Slow Food и българската "Асоциация Родители" с работата по проекта "Еко-общество чрез храна: лични избори срещу климатичните промени", който се реализира с финансова подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Целта на проекта е да ангажира гражданите в опазване на околната среда и адаптацията към климатичните промени, разширяване на мрежата от партньори на Slow Food в България, които съхраняват, споделят и развиват еко-устойчиви растителни ресурси. Проектът е част от усилията на Slow Food в България ( http://www.slowfood-bg.com/ ) за създаване на партньорства с граждански инициативи, академи